Saltar al contenido principal
Castelló

COTS Castelló aborda l'impacte de l'obligació dels i les treballadores socials d'informar sobre determinades situacions de les persones sol·licitants de l’IMV

viernes 11 de junio de 2021 COTSCS

Els tres col·legis de Treball Social es reuneixen amb la Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius

Castelló, 11/06/2021.- Segueix la ronda de trobades. Aquest dijous el Col·legi de Treball Social de Castelló s’ha reunit amb la Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius per a analitzar, entre altres temes, l’impacte de l’obligació d’informar sobre determinades situacions de les persones sol·licitants de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) que recau en les i els treballadors socials dels Serveis Socials dels Ajuntaments.

Des del col·legi s’ha pogut traslladar de nou a la directora general d’Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell, la oposició al Reial Decret Llei pel qual el Govern d’Espanya està obligant als i les professionals del Treball Social dels Serveis Socials d’Atenció Primària dels ajuntaments a fer informes per a la tramitació de l’Ingrés Mínim Vital de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

Es tracta d’una prestació aliena als Serveis Socials i que interfereix, no sols en l’activitat normal dels centres socials, sinó també en la relació d’ajuda que establim des del Treball Social amb les persones que acompanyem en processos d’inclusió i que sol·liciten a l’INSS la prestació de l’IMV.

«Els Serveis Socials Municipals estan assumint cada vegada més funcions, les companyes treballadores socials estan donant la cara i fent tot els que se’ls està demanant, encara que en molts ajuntaments no s’estan complint les ràtios de professionals per habitant. I ara ve una administració aliena al sistema (INSS) a carregar de més feina a les companyes i companys i a interferir en la relació d’ajuda que tant costa establir», denúncia el COTS Castelló.

En la trobada també s’ha abordat com es dóna la formació a les i els professionals del Treball Social per a tramitar la Renda Valenciana d’Inclusió (RVI).

En aquest sentit, s’ha posat l’accent en les mesures que s’estan implementant per a evitar els efectes negatius que pot tindre l’articulació i concessió de totes dues prestacions. Cal recordar que la RVI és subsidiària de l’IMV, i que les demores en la tramitació d’aquest últim poden portar a les persones beneficiàries a haver de retornar les quanties rebudes una vegada resolta la concessió de l’IMV i cobrat aquest amb efecte retroactiu. Des de la Conselleria s’està treballant per a evitar aquest efecte pervers.

Durant la trobada online, en la qual han participat els tres col·legis de Treball Social de la Comunitat Valenciana, la Direcció General d’Acció Comunitària i Barris Inclusius també ha posat sobre la taula com s’està implementant el procés de vacunació entre col·lectius que estan fora dels circuits sociosanitaris habituals, bé perquè no poden rebre citació via sms, perquè resideixen en albergs o són persones sense sostre.

Comentarios

Aún no hay comentarios

Plataforma Online

Plataforma online

Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló

Alcalde Tárrega, 32 bajo

12004 CASTELLO

Redes sociales

Síguenos en

Pago seguro