El Col·legi de Treball Social de Castelló reforça la formació continuada dels seus professionals amb tres nous cursos per a l'últim trimestre de l'any.
Castelló, 03/08/2016.- El Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló (COTS) ultima l’organització de tres nous cursos per aprofundir en una de les seves apostes més fermes: la formació continuada de les i els professionals del Treball Social.
Amb aquest objectiu s’han programat a partir de setembre tres noves accions formatives: un seminari de supervisió de casos, un curs online sobre tècniques per a l’elaboració d’informes socials i la creació d’un grup de treball per a la preparació d’oposicions a Serveis Socials Generals o borses d’ocupació en ajuntaments.
Amb elles el COTS pretén reforçar el seu paper com a centre de formació per les i els treballadors socials de la província de Castelló. Un objectiu pel qual el Col·legi compta amb diversos aliats. “S’ha creat una plataforma didàctica online per facilitar l’accés als diferents cursos i jornades que s’organitzen, i per materialitzar aquesta formació expliquem també amb el suport de professorat universitari; a més hem signat diferents convenis amb la UOC, la UNED de Vila-real o la Fundació Pere Tarrés”, expliquen des de l’organisme col·legial.
El primer dels cursos previstos per a la recta final del segon semestre de l’any porta per títol Seminari de supervisió de casos. Dirigit per la professora i treballadora social Josefa Fombuena, aquest seminari quinzenal –que s’impartirà del 4 d’octubre al 20 de desembre, amb una durada de 30 hores lectives- té com a objectiu posar en valor el millor treball social contemporani en matèria d’intervenció psicosocial.
D’altra banda, el COTS ha impulsat la creació d’un grup de treball per a la preparació d’oposicions a Serveis Socials Generals i proves d’accés a borses d’ocupació convocades per ajuntaments. Dirigit per Javier Ferrer Riquelme, professor, investigador i treballador social, el curs s’impartirà a través d’una plataforma online amb tutories grupales el segon i quart dijous de cada mes (de 17.00 a 20.00 hores) a partir de setembre en el COTS. Les inscripcions es realitzaran durant aquest mes d’agost i per a l’engegada del grup es requerirà un mínim de deu persones matriculades.
L’Informe Social: una aportació a la intervenció és un curs online –a través de la plataforma E-learning Moodle- que completa l’oferta formativa d’aquest últim semestre de 2016. La iniciativa pretén aportar innovació a l’ús de l’eina professional i donar pautes per a l’elaboració d’un bon dictamen social. Amb una durada de 130 hores lectives, es desenvoluparà del 31 octubre de 2016 al 30 de gener de 2017. La data límit d’inscripció és el 15 Setembre de 2016.
Comentarios
Aún no hay comentarios