Treballadores socials de Castelló ofereixen el seu suport a l'administració per a garantir l'atenció a col·lectius vulnerables
El Col·legi de Treball Social de Castelló remet cartes a ajuntaments, Diputació i direccions territorials per a col·laborar en la difusió d’informació i prestar assessorament durant la crisi del COVID-19
Castelló, 24/03/2020.- El col·lectiu de treballadors i treballadores socials de Castelló es posa a la disposició de les diferents administracions per a garantir l’atenció a les persones més vulnerables “en aquesta situació d’emergència sanitària tan greu provocada pel COVID-19”, ha assenyalat el president del Col·legi de Treball Social de Castelló, Jaume Agost.
L’organisme col·legial ha remès cartes als diferents ajuntaments de la província, així com a la Diputació de Castelló, a la Subdelegació del Govern i a les direccions territorials de Sanitat, Educació, Justícia i Administració Pública de l’executiu autonòmic, per a col·laborar en la difusió d’informació, assessorament, suport a professionals i atenció a col·lectius en risc durant l’Estat d’Alarma decretat pel coronavirus.
“Com a col·legi professional no sols vetllem pel bé de la professió i per la formació dels nostres professionals i la defensa corporativa, sinó que defensem el sistema de benestar social, des dels Serveis Socials a la Sanitat i l’Educació. Volem ajudar en el que podem al fet que els Serveis Socials puguen donar resposta a la gent més vulnerable en aquesta situació tan greu, ja siguen majors que viuen a les seues cases o en residències, a persones dependents, etc”, ha dit Agost.
L’objectiu és també servir de “canal de transmissió de les necessitats de les professionals a les administracions, sobretot les de les treballadores socials sanitàries, que juguen un paper clau en l’atenció durant aquesta crisi”, ha detallat. Des del Col·legi de Treball Social de Castelló insten en aquest sentit a l’administració a dotar a aquestes professionals de tots els mitjans i protocols per a poder desenvolupar la seua labor amb total garantia i seguretat, i a ampliar la plantilla de Treball Social si és necessari.
Recorden que en aquest context d’emergència sanitària, el repte de la intervenció del Treball Social és garantir l’atenció adequada i en condicions de seguretat, a les persones diagnosticades o amb mesures preventives, amb indicació d’aïllament social. Les treballadores socials són els qui realitzaran la classificació de pacients segons vulnerabilitat, amb el consegüent pla d’intervenció social sanitari personalitzat.
Davant aquesta situació d’impacte sanitari i social, es considera oportú establir llits de coordinació sociosanitària entre els diferents àmbits on es troba integrada la professió de Treball Social Sanitari. En aquest sentit, des del col·legi veuen necessari elaborar procediments àgils per a poder coordinar-se i cobrir les necessitats, establir xarxes de coordinació dins de l’àmbit sanitari i amb els recursos comunitaris i realitzar un seguiment de les mesures necessàries de suport social.
Des del COTS Castelló posen també el focus en les zones rurals de l’interior de la província, on l’acompanyament personal inherent a la professió del Treball Social se centra de manera especial en les persones majors i en aquelles amb discapacitat que no tinguen familiars de primer grau que puguen atendre-les. De manera preventiva, els equips d’intervenció social estan duent a terme en comarques com Els Ports labors d’assessorament i orientació a les famílies per a fomentar unes relacions familiars saludables durant el confinament, i també a aquelles persones que viuen soles.
El Col·legi de Treball Social de Castelló vol també agrair de manera pública l’esforç de “totes les companyes i companys en aquesta situació tan complicada, des dels Serveis Socials d’Atenció Primària i Especialitzada, a les i els treballadors socials sanitaris dels hospitals, centres de salut o unitats de salut mental, i a les i els professionals dels serveis d’atenció a les víctimes de la violència masclista”, conclouen.
Comentarios
Aún no hay comentarios