Un ‘world-café’ per a fomentar els pilars de la mediació
El Col•legi de Treball Social de Castelló commemora el Dia Europeu de la Mediació amb un taller en xarxa per a potenciar l’escolta activa i la creativitat, dos valors que han de regir qualsevol procés de mediació
Un conflicte veïnal derivat de l’ocupació d’un bloc de cases (algunes propietat de bancs) per persones de diferents edats i situacions socials, agreujat pels impagaments de les quotes de la comunitat i una deterioració sanitària de l’immoble. Sobre aquest tema ha girat el world-café que el Col•legi Oficial de Treball Social de Castelló ha organitzat per a commemorar el Dia Europeu de la Mediació.
Una activitat creativa i diferent que ha servit per a fomentar l’escolta activa i la creativitat a l’hora d’oferir opcions i alternatives a les preguntes suggerides per a solucionar el conflicte plantejat. “Un world-café no és mediació, però té molt dels elements que usem en la mediació”, ha explicat la treballadora social, advocada i presidenta de l’Institut Internacional Promediació d’Alacant Chusa Fernández, encarregada de moderar l’activitat.
“El world-café el que fa és teixir xarxes actives de diàleg col·laboratiu, crear ambients que propicien les solucions creatives a un problema. Es tracta que les persones participants se senten com a casa, en una atmosfera relaxada”, assenyala Fernández. Agrupades en taules, van girant per cadascuna d’elles per a anar sumant idees i vincular preguntes així com possibles solucions.
El Dia Europeu de la Mediació s’ha celebrat enguany una setmana després de l’aprovació de l’avantprojecte de llei que impulsa la mediació extrajudicial per a alleujar als jutjats. A aquest fet s’ha referit Chusa Fernández, qui ha explicat que entre els punts destacats de la normativa figura el de convertir en obligatori “acudir a sessions informatives sobre mediació abans d’interposar qualsevol demanda”. “Això ho canviarà tot en mediació”, ha conclòs.
Comentarios
Aún no hay comentarios